Új szolgáltatás! Párkapcsolati coaching és házassági tanácsadás


[vifblike]

Milyen esetekben érdemes igénybe venni ezt a szolgáltatást?

  • Ha úgy érzitek, hogy a kapcsolatotok ellaposodott, eltávolodtatok egymástól?
  • Kommunikációs problémáitok vannak, elbeszéltek egymás mellett, vagy úgy érzitek, hogy nem ért meg a párotok?
  • Sokat veszekedtek, másképp gondolkodtok a gyereknevelésről, pénzügyekről, közös nyaralásról, költözésről?
  • Úgy érzitek, hogy a gyerek(ek) érkezésével megromlott a kapcsolatotok, csökkent az intimitás és ezt szeretnétek rendbe hozni?
  • Anyóssal, vagy más családtaggal való konfliktusotok van, ami kihat a házasságotokra?
  • Úgy érzitek, hogy a féltékenység mérgezi a mindennapjaitokat?
  • Párotok hirtelen megváltozott? Spirituális tanfolyamokra jár, amivel nem tudtok mit kezdeni? Elkezdett eszeveszettül edzeni, szoláriumba jár és vett egy motort? (Pedig eddig nem ilyen volt?)
  • Felmerült a megcsalás ténye és nem tudtok döntésre jutni, hogy hogyan tovább?

A fenti, vagy ehhez hasonló problémák-dilemmák megoldásában segíthet a párkapcsolati tanácsadás. Sokszor a legjobb szándékkal sem látunk rá a megoldásra, mert túlságosan benne vagyunk a problémában, érzelmileg érintettek vagyunk. Ilyenkor segíthet egy objektív és ezen a területen szakmailag felkészült szakember (nem családtag és barát/barátnő!).

Hogyan zajlik egy tanácsadás, mennyi ideig tart?

Első lépés az időpont egyeztetés után a közös találkozó. Hatásosabb, ha a párok együtt vesznek részt a folyamatban, de egyes esetekben, ha a pár egyik fele elzárkózik, egyedül is érdemes belevágni a tanácsadásba.

A tanácsadás időtartama alkalmanként: 2-2,5 óra

Első alkalommal tisztázzuk a megkeresés okát és megfogalmazzuk az elérendő közös célokat. Majd tanácsokkal és otthon elvégzendő feladatokkal  a párok hazamennek.

Második alkalomtól a párkapcsolati problémát okozó tényezők mélységeibe megyünk bele, hogy a párok rálássanak önmaguk és a társuk működésére, valamint a kapcsolatban elszenvedett törések, sérelmek feldolgozása a cél.

A párkapcsolati probléma mélységétől és a felek befogadási készségétől és elköteleződésétől függ, hogy hány alkalomra van szükség. Minimum 4 alkalommal érdemes kalkulálni!

Higgyétek el, hogy kellő kitartással, egymás iránt érzett szeretettel meg lehet oldani minden problémát és sérelmet. Továbblépni, elhagyni egymást csak látszólag könnyebb. Amit ugyanis nem oldasz meg, azt viszed tovább magaddal a következő párkapcsolatodba. 2 év múlva elmúlik a kémia és megint ott állsz a problémáiddal. Az önismeret mindig kifizetődőbb! Persze, ez csak az én nézőpontom! Ne vegyétek magatokra! 🙂

Ha mégis megoldást kerestek, állok rendelkezésetekre!

Fényes Erika Ramóna

Párkapcsolati coach és házassági tanácsadó, “face to face” tréner

[vifblike]