Tudtad, hogy inspiráló vagy?


[vifblike]

Hivatásomnak köszönhetően nagyon sok emberrel beszélgetek és nem felszínesen, hanem igazán mély érzelmeket érintünk egy-egy konzultáció alkalmával. Hálás vagyok nekik, hogy kitüntetnek a bizalmukkal. Azt is megfigyeltem, hogy vannak emberek, akik nem igazán szeretnék megoldani a problémájukat, csak egy kis meghallgatásra vágynak. Én pedig megtanultam tiszteletben tartani a döntésüket, minden esetben jelezve, hogy van megoldás, ha választják!

Sok siker sztorit mesélhetnék, de most nem erre szeretnék kilyukadni. Azt szeretném üzenni ezzel az írásommal, hogy mindegy, hogy megoldod-e az éppen aktuális élethelyzetedet, vagy sem, mindenképpen inspiráló vagy!

Miért írom ezt? Olvass tovább és kifejtem!

Ha vállalod, hogy szembenézel a múltaddal és rendet raksz magadban, akkor biztosan sok minden meg fog változni benned és körülötted. Lesznek pozitív fordulatok és lesznek kevésbé kellemes történések is, hiszen a változás felfordulással és komfortzóna átlépéssel jár. Nem mindenkinek fog tetszeni. Főleg, ha eddig arra hajtottál, hogy másoknak megfelelj és rájöttél, hogy soha nem lehetsz elég jó. Mert mindenkinek lehetetlen megfelelned. Ekkor elkezded magadat választani. Figyelsz arra, hogy Te milyen szeretnél lenni. Neked mi lenne jó. Ez még jobban nem fog tetszeni a körülötted lévőknek, de legalább este szívesebben nézel bele a tükörbe, mert végre ma nem hagytad cserben magad. Ez nem könnyű munka, de megéri! Egy idő után lehet, hogy a változásod már nem piszkálni, hanem inspirálni fogja a környezetedet. Ha látják, hogy neked sikerült, erőt merítenek a példádból. Ilyen módon lehet a saját történeted ösztönző mások számára.

A másik módja az ösztönzésnek, hogy maradsz a hazugságaidban, viseled a maszkjaidat, teszed azt, amit elvár tőled a párod, gyermeked, anyukád, főnököd…-tudom, most azt mondod, hogy könnyű nekem ilyeneket mondani, de nem vagyok a Te helyedben! (Ezt is sokszor hallottam már. Hidd el, hogy voltam már jó néhány nehéz, kilátástalan helyzetben az életem során. Ezt készülök egy könyvben megírni. Éppen azért, hogy inspiráljalak! :)) De most maradjunk Nálad! Tehát érzed, hogy nem jó. Érzed, hogy rád égtek az elvárások. Az áldozat és a megfelelés szerepei átvették az irányítást az életed fölött. Talán még bele is betegszel ebbe az egészbe.

Lehet, hogy meglepő, de ilyen módon is inspirálhatsz másokat. Arra, hogy ne jussanak el oda, ahol most te vagy. Hogy legyenek bátrabbak és nézzenek szembe a helyzetükkel és merjenek változni. Ha egyedül nem megy, akkor kérjenek segítséget. Mert a fájdalomcsillapítók és a nyugtatók nem fogják megoldani a problémákat, csak elfedik egy időre azokat. Attól még ott marad a belső feszültség és a konfliktus is, csak “le van szedálva”.

Gondolkozz el kedves Olvasó, hogy Te milyen módon szeretnél inspiráló lenni?

Bárhogy is döntesz, tudd, hogy mindig van választásod!

[vifblike]