Megfázás kezelése Schüssler sókkal


[vifblike]

A téli időszakban fogékonyabbak lehetünk a náthás megbetegedésekre. Akinek kisgyermeke van, az tudja jól, hogy az óvodai, iskolai közösség még inkább melegágya a vírusos megbetegedéseknek. A hagyományos gyógyszerek mellett a homeopátiás segítség is rendelkezésünkre áll. A homeopátiás golyók világában azonban nem mindenkinek könnyű eligazodni.

A Schüssler féle ásványi sók 3-as kombinációja azonban minden – homeopátiára nyitott – szülőnek segítség lehet.

A homeopátiás gyógyszerkészítés elvén, hígításos módszerrel előállított információs tartalmat hordozó Schüssler-féle sók ingerterápiaként működnek, vagyis a sejtek közötti információáramlást segítve visszaállítják a szervezet egészséges működését.

A Schüssler sók úgy működnek, mint egy építkezésen az építésvezetők. A szervezet öngyógyító törekvéseit támogatják, és csökkenthetik a szövődmények kialakulását.

A náthás megbetegedéseket három stádiumra osztva az alábbi 3 Schüssler sóval kezelhetjük:


Nr. 3. Ferrum phosphoricum D12
potenciálban (hígitásban)

A gyulladás első stádiumában adható: kezdődő nátha, influenza, orrfolyás, láz, hasmenés, hányás, napégés, herpesz esetén. Elsősegély szer.  Amikor még az orr váladék átlátszó, vizes jellegű.

Adagolás akut esetben: a tünetek jelentkezésekor akár fél óránként is el lehet szopogatni egy-egy sót. Két éves korig naponta két Schüssler sót lehet adni a babának. Ezt fél dl vízben feloldva kortyonként kell adagolni. Ha szükséges, adható lázcsillapító, a só alkalmazása segíti a szervezet öngyógyító mechanizmusát.


Nr. 4. Kalium cholratum D6
potenciálban

A gyulladás 2. stádiumának szere. Akkor adható, amikor a váladék sűrűbbé és fehérré válik. A betegség 3-4-5 napján javasolt elszopogatni naponta 3-4-szer 1 tablettát.


Nr. 6. Kalium sulfuricum D6
potenciálban

A  gyulladás 3. stádiumának szere. A betegség 5-6 napjától szedhető, amikor a váladék sűrű és sárgás színű. Segíti a tisztulást, és a szövődményeket csökkenti. Erősíti az immunrendszert. Naponta 3-4-szer 1 tbl. javasolt elszopogatni.

A gyógyszerek és a homeopátiás készítmények mellett a legjobb gyógymód a kicsiknek a sok babusgatás, szeretgetés, a nagyoknak, önmagunk számára pedig egy kis pihenés.

EGÉSZ-séges napokat kívánok kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

Bővebben a Schüssler sókról ide kattintva olvashatsz.

Ha szeretnél Schüssler-féle arcdiagnosztikai elemzésre jelentkezni, akkor ide kattintva megteheted

[vifblike]